Routes

Fietsroutes om met de E-bike te ontdekken

In de omgeving van Soest is er heel wat te ontdekken! Niet alleen prachtige natuur maar ook landhuizen en landgoederen die tot de verbeelding spreken. De fietsroutes op de Utrechtse heuvelrug kennen een afwisselend landschap en natuurlijk hoogteverschillen. Nu zullen die heuvels geen enkel probleem zijn als u een elektrische fiets huurt bij fietsspecialist Paul van Hal in Soest. U zet simpelweg de trap-ondersteuning iets hoger en u bent boven voor u er erg in heeft.

Heeft u al zin om er op uit te gaan met de E bike? Op deze pagina zetten we de mooiste routes en bezienswaardigheden in de buurt van Soest op een rijtje. Zo maakt u van een rondje fietsen een inspirerende dag vakantie.

Hooge- en Lage Vuursche

Houdt u van Bossen en landgoederen met lange lanen? Dan bent u op de Boswachterij de Vuursche aan het juiste adres. In totaal 1200 hectare aaneengesloten natuurgebied ligt op u te wachten om ontdekt te worden met de elektrische fiets. Omdat de elektrische stadsfiets uw eigen spierkracht ondersteunt kunt u veel meer ontdekken dan u op een normale fiets zou doen. De meeste mensen fietsen ongeveer twee keer zo veel op een dag als ze normaal zouden doen. Denk bijvoorbeeld aan ongeveer 90 km in 3 tot 4 uur in plaats van 45 op een dag. Dat maakt het ook mogelijk om meerdere stops in te plannen.

Neem bijvoorbeeld een frisse duik bij het Bosbad de Vuursche (voorheen het Baarns Bosbad). Een prachtig openlucht zwembad met baden voor alle leeftijden en disciplines. Als u geen zin heeft om te zwemmen hebben ze ook een mooi terras om iets verfrissends te drinken. Heeft u een fietsroute gepland langs het bosbad dan bent u vlakbij het prachtige kasteel Hooge Vuursche. Zeker de moeite waard om in elk geval even langs te fietsen.

Bent u al toe aan een kopje thee? Bezoek dan het Theehuis ’t Hooge Erf. Dit theehuis is een gezellige plek om een korte pauze te nemen. Tevens is het afgiftepunt van onze mountainbikeverhuur hier gevestigd. Het ligt namelijk vlak aan de mountainbike routes van de Hooge- en Lage Vuursche. Dus ook als u een (elektrische) mountainbike zou willen huren bent u bij Paul van hal aan het juiste adres!

Kasteel Groeneveld

We stappen weer op onze elektrische stadsfiets en fietsen 10 minuten richting het noorden. Aan de rand van Hooge Vuursche ligt namelijk het prachtige kasteel Groeneveld. Een prachtig 18e eeuws kasteel met bijbehorende tuinen en park. Hier worden ook vaak leuke evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Een aanrader voor de kunstliefhebber.

Paleis Soestdijk

Ontdek Paleis Soestdijk op een E bike - te huur bij fietsspecialist Paul van Hal in Soest
cc. Michele Ahin

We fietsen terug naar Soest langs de Amsterdamse Straatweg die van Baarn naar Soest leidt. We passeren grote villa’s en bossen totdat een onmiskenbaar nationaal monument opdoemt. Paleis Soestdijk. Sinds een aantal jaar ook voor publiek toegankelijk. Om in koninklijke sferen te blijven kunt u een stuk naar het zuiden weer het bos in fietsen. Ten zuid-westen van het paleis ligt het kleine dorp Lage Vuursche. Tevens de huidige woonplaats van prinses Beatrix (kasteel drakensteyn).

Herman van Veen – Arts Center

Er is nog één sprookjesachtige bezienswaardigheid die wij u niet willen onthouden. Op nog geen 20 minuten fietsen van de winkel van fietsspecialist Paul van Hal (via Soestduinen) vinden we het Herman van Veen Arts Centre. U vindt hier rust, kunst, optredens, artiesten en virtuozen. Bekijk voor meer informatie en de agenda ook even de website van het Herman van Veen Arts Center.

De beste links voor Fietsroutes in de buurt van Soest

We kunnen natuurlijk proberen het wiel opnieuw uit te vinden maar er zijn zo veel leuke en goede websites waar u terecht kunt voor routes in de omgeving van Soest en de Utrechtse Heuvelrug. Bezoek de onderstaande links en wij zien u graag terug als u een (elektrische) fiets of mountainbike wilt huren!