Soest

Route

Soest

Als je een fiets huurt bij Paul van Hal in Soest dan kan een bezoekje aan de Soesterduinen niet ontbreken. Ontdek de mooiste stuifduinen van Nederland, een natuurlijk fenomeen dat middenin een prachtig natuurgebied ligt. De fietspaden rondom de Soesterduinen zijn zeer goed onderhouden. Het is een genot om op het glooiende pad te fietsen dat door de bossen van Soest heen slingert. Af en toe is er een doorkijkje naar de duinen, je waant je werkelijk aan het strand.

Ten zuiden van de Soesterduinen ligt het Nationaal Militair museum, op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook een onmisbare stop op een fietstocht rondom Soest. Een deel van dit complex is opengesteld voor het publiek. Verdiep je in de Nederlandse Militaire historie en geniet van de imposante vliegtuigen die staan tentoongesteld. Een goed bewaard geheim is het munitiepark. Een opengesteld gedeelte van de voormalige vliegbasis. Je mag hier niet fietsen maar het is wel de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Deze plek ademt historie en sfeer! Op de terugweg passeren we de Soesterduinen aan de westelijke kant om vervolgens Soest weer in te fietsen. Een relatief korte maar enerverende route door de natuur en historie van Soest.

Bereikbaarheid Fietsspecialist Paul van Hal in Soest

De winkel van Paul van Hal bevindt zich aan de zuidkant van Soest. Aan de Nieuweweg, op nummer 29a zijn fietsen en mountainbikes in alle soorten en maten beschikbaar voor verhuur en verkoop.
Kom je vanuit Utrecht? Dan kan je het beste een stuk via de A28 en vervolgens vanaf Soesterberg binnendoor, via Soestduinen, naar Soest-Zuid. Geniet alvast van de prachtige natuur waar jouw fiets-avontuur zometeen kan beginnen. Bij het kruispunt met de N221 (bij het tankstation) sla je linksaf en na 500 meter rechtsaf de Nieuweweg op. De winkel ligt na nog eens 500 meter aan de rechterkant.

Voor bezoekers uit de richting van Amsterdam is de routebeschrijving heel overzichtelijk. Volg de A1 richting Baarn en neem de afslag 10 Soest. Volg de N221 langs Baarn en Paleis Soestdijk en rijd rechtdoor Soest in. Bij de rotonde bij de ijssalon (tip voor na het fietsen!) ga je rechtsaf. Ga bij het busstation links en volg de Beetzlaan tot op de T splitsing en ga links op de beukenlaan. Deze straat gaat over in de Nieuweweg waar de winkel van Paul van Hal (nr 29a) zich aan de linkerhand bevindt.

Onze vestiging op Google Maps
Fietsspecialist Paul van Hal
MTB routes op de Utrechtse heuvelrug zoals Lage Vuursche en Soest

Fietsen in de omgeving van Soest

Soest ligt aan het begin van de Utrechtse heuvelrug. Dit natuurgebied strekt zich uit van Baarn tot aan Rhenen. Een van de mooiste plekken om te fietsen in midden Nederland. Het hoogteverschil is minimaal maar toch voldoende om je het gevoel te geven dat je op vakantie bent. Vooral de laatste jaren is het mountainbiken steeds populairder geworden. Er zijn verschillende goed onderhouden routes in de regio te vinden waardoor wandelaars, normale fietsers en mountainbikers elkaar steeds minder tegenkomen. De overlast wordt daarmee beperkt.

Voor een leuke fietstocht in Soest kan je het beste bij Paul van Hal terecht. Vraag hem of een van zijn collega’s voor de beste routes. Een andere goede tip is de website van ‘Op de Heuvelrug’ met bijvoorbeeld deze route met Baarnse highlights. Voor de routes rondom Hoge- en Lage Vuursche verwijzen we je graag naar onze pagina over de Lage Vuursche.

De beste fietsen in Soest

Paul van Hal is al jaren een begrip in Soest en op de Lage Vuursche. Een liefhebber van snelle mountainbikes en altijd in voor een rondje fietsen. In zijn winkel in Soest kan je alle soorten en maten fietsen huren, van normale stadsfietsen tot elektrische mountainbikes voor kinderen!

Verken de omgeving van Soest op een van onze comfortabele stadsfietsen. Mag het nog iets sportiever? Neem dan een lichtgewicht elektrische mountainbike mee. Op die manier kan je een veel grotere tocht maken zonder extra moe te worden. Of het nu over verhard- of onverhard terrein is.Wat je plan voor de dag ook is, als het met twee wielen en trappers te maken heeft ben je bij Paul van Hal in Soest aan het juiste adres!

× Chat met ons