Amersfoort

Route

Amersfoort

Op deze pagina geven we tips over de leukste routes om te fietsen rondom Soest en Amersfoort. In deze regio is er voor ieder wat wils. De natuurliefhebber kan een heel rondje om Amersfoort heen fietsen. De liefhebber van de gezelligheid van de stad met haar grachten en terrassen fietst natuurlijk dwars door het oude centrum van Amersfoort. Op deze route doen we een beetje van beiden. We bezoeken de statige landgoederen onder Amersfoort maar drinken ook nog even een drankje op de Hof, middenin de historische binnenstad.

Vanuit de locatie van Paul van hal in Soest zetten we met onze snelle elektrische fiets koers richting het zuiden om aansluiting te vinden op de zogenaamde NAP route. De langste fietsroute van Nederland die de kustlijn beschrijft die zou ontstaan wanneer er geen dijken of duinen zouden zijn. Zonder ons verder zorgen te maken over watersnood fietsen we langs de Soesterduinen richting Amersfoort. Dwars door het bos natuurlijk, totdat we bij het dierenpark Amersfoort weer in de bewoonde wereld terecht komen. Onze route slingert langs de rand van Amersfoort en we fietsen door de mooiste wijk van de stad, de Berg. Vanuit deze prachtige villawijk volgen we de statige Utrechtseweg om in één rechte lijn het oude centrum van Amersfoort in te fietsen. In de verte doemt de Onze lieve Vrouwe toren al op. Daar moeten we naartoe!

Bij de stadsring wachten we even op het stoplicht en steken we over het centrum van de stad in. We fietsen dwars door de binnenstad over de Utrechtsestraat en de Langestraat. Misschien een leuke gelegenheid om een kijkje te nemen in een van de vele leuke winkels. Bij de Sint Joriskerk slaan we linksaf waar een klein straatje uitkomt op de Hof. Strijk neer op een van de leuk terrassen en geniet van een welverdiende versnapering, we hebben tenslotte alweer 11 kilometer gefietst!

Na deze pauze fietsen we via de Zuidsingel en de Stadsring snel richting het bosgebied Nimmerdor. De Paradijsweg is onze aansluiting op een fietsbrug over de A28 om verder door het bos richting het landgoed Den Treek te kunnen fietsen. We laten de drukte van de stad achter ons en wanen ons in een ander tijdperk. Landhuizen en monumentale boerderijen liggen in een landschap dat wel uit een sprookjesboek geplukt lijkt te zijn. Na een korte stop bij het landhuis van Den Treek volgen we de lange Treekerweg verder langs onder meer de pyramide van Austerlitz. Volg de bordjes om deze historische bezienswaardigheid te bezoeken. We volgen de Treekerlaan door het bos van Austerlitz om bij Soesterberg pas de A28 weer over te steken. Weer via een fietsbrug. In deze regio heeft de fietser zijn eigen netwerk van wegen. Via een klein stukje Amersfoortseweg steken we door naar een van de mooiste villadorpen van Nederland: Bosch en Duin. Volg het fietspad langs de oude Spoorbaan om door te steken naar Den Dolder waarna we weer koers zetten richting Soest. In totaal 42 kilometer door de prachtige en zeer gevarieerde natuur en historie van Soest en Amersfoort.

De beste fietsen in Soest

Paul van Hal is al jaren een begrip in Soest en op de Lage Vuursche. Een liefhebber van snelle mountainbikes en altijd in voor een rondje fietsen. In zijn winkel in Soest kan je alle soorten en maten fietsen huren, van normale stadsfietsen tot elektrische mountainbikes voor kinderen!

Verken de omgeving van Soest op een van onze comfortabele stadsfietsen. Mag het nog iets sportiever? Neem dan een lichtgewicht elektrische mountainbike mee. Op die manier kan je een veel grotere tocht maken zonder extra moe te worden. Of het nu over verhard- of onverhard terrein is.Wat je plan voor de dag ook is, als het met twee wielen en trappers te maken heeft ben je bij Paul van Hal in Soest aan het juiste adres!

× Chat met ons